שאלות ותשובות2017-01-23T17:01:19+00:00

שאלות ותשובות

שאלות ותשובות

האם נכון שהפרעת קשב וריכוז מופיעה רק בגיל 6 עם כניסת הילד לבית הספר ?

הפרעת קשב וריכוז הינה תורשתית (90%)  משום כך כבר עובר בבטן אימו נושא אותה בקרבו. כאשר אנחנו צופים בתינוק ניתן לראות את מאפייני הטמפרמנט שלו ולנבא האם הוא נושא את הליקוי או לא. יתכן והתינוק יהיה מאוד לא שקט. שינה ועוררות יהיו לא קבועים. לעיתים הוא יהיה רגזן או יראה קושי בהסתגלות. לפעמים נראה (לעומת זאת תינוק שקט ומעט אדיש לסביבה (ADD).
במהלך ההתפתחות תכונות אלו יכולות להתרכך להתגמש או להתעצם. בגן נראה את הילד המדובר כשהוא מתקשה במפגשים לעיתים נכנס למאבקי כוח עם הילדים מסביבו ולא סבלני.

  • לעיתים נראה אותו מתנתק ובורח לעולמו ובכל זאת מדוע מאבחנים כמעט תמיד רק בבית הספר ?
    למעשה רק בכיתה א’ הילד מתבקש לעמוד בסדר יום, לבצע מטלות שמבליטות את הקשיים שדובר עליהם קודם. הוא צריך לשבת יותר זמן, להתרכז, לבצע משימות מורכבות יותר, ולהסתדר עם הילדים בהפסקה. בשלב זה הקושי בא יותר לביטוי, ולכן ניתן יותר לראותו.
שאלות ותשובות

האם הפרעת קשב וריכוז נעלמת בגיל ההתבגרות ?

פעם נטו לחשוב שזה כך. היום יודעים לאמר שההפרעה אינה עוברת היא מקבלת  במהלך ההתפתחות אופנים שונים של התנהגות וביטוי. ילד בן 6 מגיב באופן שונה לסביבה מאשר נער בן 16 (כך גם מצופה ממנו). במהלך השנים, אם הילד מקבל עזרה ותמיכה (לא בהכרח טיפולית) הוא יודע להשתמש בכלים שהוא קיבל ולחיות יותר בשלום עם הקשיים שלו ואף להקטין את העוצמות.

  • כאנשים בוגרים יש הזדמנות לתעל את הפרעת הקשב למקומות מקצועיים שבהם היצירתיות התגובתית המהירה והסקרנות נהפכים ליתרון ומביאות בכך את האנשים להישגים מרשימים.
שאלות ותשובות

מי רשאי לאבחן את הילד ולקבוע האם יש לו הפרעת קשב ?

האבחון והאופן שבו הוא נעשה משמעותיים ביותר לקביעת ההפרעה.
רשאים לעשותו: פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים המתמחה ב- ADHD ורופא ילדים שעבר התמחות ב- ADHD ורשאי לאבחן.
האבחון נעשה בדרך כלל ע”י מילוי שאלונים הניתנים להורים ולמחנכת.
כמו כן מתקיימת בדיקה מעמיקה של הרופא את הילד ושיחה עם ההורים.

  • הבדיקה היא התרשמותית ומושתת על שיחה וקידוד השאלונים. בנוסף ישנם רופאים שממליצים על בדיקה ממוחשבת.
שאלות ותשובות

אילו טיפולים מומלצים ?

הטיפול בהפרעת הקשב הוא מגוון מאוד (בעיקר משום שהפרעת קשב היא מגוונת ורבת פנים ומאפיינים). ישנו הטיפול התרופתי (ריטלין, קונצרטה וכו’). והוא ניתן בדרך כלל לצד טיפול תמיכתי-רגשי.
ישנם טיפולים נוספים כמו: טיפול פסיכולוגי-התנהגותי, טיפול רגשי באמצעות אומנויות (תנועה, מוזיקה, דרמה, אומנות, אימון COACHING ל- (ADHD),  העשרה אינסטרומנטלית, רכיבה טיפולית ועוד.

  • “במיטב בקשב” אנו מאמינים בטיפול שהוא רב מערכתי והוא משלב טיפול בילד תוך התייחסות אל כל מערכות החיים שסביבו – הורים, אחים, בית ספר. עבודה עם הפרעת קשב וריכוז  מחייבת את כל הסביבה להבין ולשנות הרגלים ותפיסות זאת כדי לעשות את חיי הילד וסביבתו טובים יותר.
שאלות ותשובות

יש לכם שאלות נוספות?

נשמח לענות על שאלותיכם! צרו קשר

  • עמותת מיט”ב  / גליל עליון
    מרכז רב תחומי ליעוץ, טיפול וחינוך הקהילה
    טלפון 04-6816367 |  [email protected]